Βρίσκεστε εδώ:
Ταξίδι > Μαρόκο


Μαρόκο. Ταξιδέψαμε στην αυτοκρατορική μαγεία του.. | 03/01/2011 |

μαροκο

Το Μαρόκο, είναι ένας αγαπημένος προορισμός,με  ιστορική κληρονομιά,με  εκπληκτικά τοπία,και με  απίστευτα έργα τέχνης.Θρυλικό και μυστηριακό,με εικόνες από Αφρική καραβάνια στην έρημο,φαράγγια,κοιλάδες,και τα κάστρα των λεγεωναρίων,προκαλούν σεβασμό και εξάπτουν τη φαντασία.

μαροκο

Καζαμπλάνκα,σύμβολο του ανοικτού Ισλαμισμού προς τον έξω κόσμο,κτισμένη πάνω στο κύμα του Ατλαντικού,με μια αύρα που ναι μεν ακολουθεί  ένα δυτικό τρόπο ανάπτυξης, αλλά από την άλλη έχει να επιδείξει απίστευτα έργα τέχνης όπως το Τζαμί του σημερινού βασιλιά Χασάν, το 3ο μεγαλύτερο του κόσμου!

μαροκο

μαροκο

Εδώ η μουσουλμανική κουλτούρα, έρχεται σε αντίθεση με τις γυναίκες που είναι ιδιαίτερα περιποιημένες κάτω από τις μεταξωτές μπούργκες και τα υπέροχα μακιγιαρισμένα μάτια.

μαροκο

Το Ραμπάτ επιβλητικό, με τους ολάνθιστους κήπους μέσα στο παλάτι του βασιλιά Μωχάμετ.

μαροκο

μαροκο

Μεκνές μια πόλη χτισμένη πάνω στο λόφο.Τα αξιοθέατα κόβουν την ανάσα και αποπνέει το μεγαλείο του Μουλάι του Ισμαήλ.
Η πολυδαίδαλη μεσαιωνική Φες, είναι μια  θρησκευτική περιοχή με ένα από τα μεγαλύτερα παζάρια.Τα στενά της της Μεντίνας σε αφήνουν γοητευμένο! 

μαροκο

μαροκο

μαροκο

μαροκο

μαροκο

μαροκο

Σε μια εκπληκτική διαδρομή από την οροσειρά του Άτλαντα, φτάνει κανείς στην Ουρίκα.εκπληκτικά τοπία με καταρράκτες.
Και τέλος το Μαρακές,με τη θρυλική πλατεία η μεγαλύτερη του αραβικού κόσμου.Εδώ υπάρχουν φακίρηδες που γητεύουν κόμπρες βασιλικές,ζογκλέρ με αναμμένους δαυλούς,
παραμυθάδες,πλανόδιοι καλλιτέχνες.

μαροκο

Τα παλάτια του Μπαχία και οι κήποι του Ιβ Σαν Λοράν , κάκτοι και τεχνικές λίμνες συνθέτουν ένα τοπίο εξωτικό και παραμυθένιο!!!
Παραδοσιακά εστιατόρια μαροκινής κουζίνας και μουσικής, με δερβίσηδες να στροβιλίζονται έχοντας στο κεφάλι τους διάφορα αντικείμενα είναι χαρακτηριστικό αυτής της απίστευτης Μουσουλμανικής χώρας.

Ένα ταξίδι στον Αραβικό κόσμο του Μαρόκου, σε αποζημιώνει,και κρατάει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε άλλους προορισμούς!!!

μαροκο

Μαρία Φ.share this Μοιραστείτε το στο Facebook Μοιραστείτε το στο Twitter

back | top