Βρίσκεστε εδώ:
Καφέ >Τα καλύτερα καφέ του κόσμου

Café La Rotonde

Cafe La Rotonde, οι καλύτερες καφετέριες του κόσμου

Το Café La Rotonde είναι ένα από τα πιο ιστορικά και παραδοσιακά καφενεία(μπρασερί) στο Παρίσι και βρίσκεται στη Λεωφόρο Μονπαρνάς στην Αριστερή Όχθη του Σηκουάνα. Το Καφέ Λα Ροτόντ ιδρύθηκε το 1910 από τον Βικτόρ Λιμπιόν και από την αρχή έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς τόπους συνάντησης της παριζιάνικης διανόησης.

Cafe la Rotonde οι καλύτερες καφετέριες του κόσμου

Ο Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος είχε εκεί κοντά το εργαστήριό του, ήταν φανατικός θαμώνας του. Εκεί επίσης σύχναζε και ο ζωγράφος Αμεντέο Μοντιλιάνι. Το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα στο Καφέ Λα Ροτόντ αποπνέουν μια μποέμικη γοητεία και έχουν απαθανατιστεί από πολλούς καλλιτέχνες, που και οι ίδιοι σύχναζαν σ’ αυτό, όπως ο Ντιέγκο Ριβέρα, ο Φεδερίκο Καντού και ο Λεονάρ Φουζιτά και έχει χαρακτηριστεί εξαιτίας όλων αυτών ως η Μέκκα του σουρεαλισμού.

cafe la rotonde

Μάλιστα χάρη σε μια ιδέα που είχε ο ιδιοκτήτης του την περίοδο του μεσοπόλεμου αλλά και μέχρι πολύ αργότερα οι τοίχοι του καφέ ήταν γεμάτοι με έργα που θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα μουσεία και αυτό γιατί ο Λιμπιόν είχε την ιδέα να επιτρέπει σε φτωχούς καλλιτέχνες να συχνάζουν στο καφέ του και αντί χρημάτων να δέχεται να κρατήσει πινάκες η σχέδια τους μέχρι να μπορέσουν να τον πληρώσουν.

cafe la rotonde

Σήμερα, το Καφέ Λα Ροτόντ διατηρώντας τη γοητεία του χθες ατόφια μοιάζει σαν να βγαίνει από άλλη εποχή και έχει καταφέρει να γεμίζει τα τραπέζια του με απλούς ανθρώπους που γοητεύονται από το ρεύμα που εκφράζει και να συνεχίσει να αποτελεί ένας από τους χώρους συνάντησης καλλιτεχνών, συγγραφέων και διανοούμενων της γαλλικής πρωτεύουσας και απλών ανθρώπων που γοητεύονται από την εποχή που εκφράζει.


share this Μοιραστείτε το στο Facebook Μοιραστείτε το στο Twitter

back | top | next